• Ποιοί είμαστε
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου, 2026
  • Login
Patrinorama Magazine
Νερό Θεόνη
  • Πάτρα
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
  • Patrinorama TV
  • Podcasts
  • Περιοδικό
  • Club
No Result
View All Result
  • Πάτρα
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
  • Patrinorama TV
  • Podcasts
  • Περιοδικό
  • Club
No Result
View All Result
Patrinorama Magazine
No Result
View All Result
Αρχική Εκδηλώσεις

Ολοήμερο παραδοσιακό ξεφάντωμα την Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα

Patrinorama Magazine by Patrinorama Magazine
11 Φεβρουαρίου, 2026
in Εκδηλώσεις, Δυτική Ελλάδα, Πολιτισμός
0
Ολοήμερο παραδοσιακό ξεφάντωμα την Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ολοήμερο παραδοσιακό ξεφάντωμα την Τσικνοπέμπτη

 

Ένα ανεπανάληπτο ολοήμερο ξεφάντωμα, ένα παραδοσιακό γλέντι που θα ξετυλιχτεί κατά τη διάρκεια όλης της Τσικνοπέμπτης 12 Φεβρουαρίου, ακριβώς όπως προτάσσει το έθιμο της μέρας, θα προσφέρει γερές δόσεις διασκέδασης και ανεμελιάς για όλους.

Άνω και Κάτω Πόλη θα πάρουν έντονο χρώμα αυθεντικής Αποκριάς με τη σάτιρα, τις παραδοσιακές μουσικές, τα πειράγματα, τις ευχές και βέβαια τις ψησταριές και την τσίκνα να δίνουν και να παίρνουν.

Η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας καλεί όλους να συμμετάσχουν στο ολοήμερο γλέντι, που θα ξεσηκώσει και θα αναστατώσει με τον πιο ευχάριστο τρόπο την Πάτρα, το πρωί και το μεσημέρι την Κάτω Πόλη και το απόγευμα και το βράδυ την Άνω Πόλη.

 

Οι πρωινές δράσεις στην Κάτω Πόλη

Το ραντεβού δίνεται στις 11πμ στο προαύλιο του Δημαρχείου Πατρών με την Orkestar Davida Antica από τη Σερβία να ξεσηκώνει με τα χάλκινα πνευστά και τα κρουστά της σε βαλκανικούς ρυθμούς.

Η Orkestar Davida Antica είναι μια από τις πιο σημαντικότερες μπάντες χάλκινων πνευστών διεθνώς και το 2024 βραβεύτηκε ως η καλύτερη ορχήστρα στο διάσημο Φεστιβάλ Χάλκινων Πνευστών της Guca της Σερβίας όπου κάθε χρόνο συμμετέχουν 100 ορχήστρες προκαλώντας μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον. Στις 5 Ιανουαρίου 2026 ψηφίστηκε ως η καλύτερη ορχήστρα, στο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής, το μεγαλύτερο φεστιβάλ χάλκινων πνευστών στην Ελλάδα, που γίνεται στην Καστοριά. Το κέντρο της Πάτρας παίρνει φωτιά με βαλκανικούς ήχους.         

Στις 12 το μεσημέρι: Εκκίνηση παρέλασης από το Δημαρχείο με προορισμό την πλατεία Γεωργίου Α΄ μέσω του πεζόδρομου της Μαιζώνος. Συμμετέχουν η Orkestar Davida Antica, μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, της Κριτικής Επιτροπής και Πολιτιστικών Συλλόγων.

Στην πλατεία Γεωργίου Α΄ θα  τους περιμένουν η ορχήστρα Bandarte και οι Στρατηγοί του Πατρινού Καρναβαλιού που θα βρίσκονται εν δράσει ετοιμάζοντας το «μπάτσελορ της νύφης».

Φτάνοντας η Orkestar Davida Antica και «αναστατώνοντας» με τους εκρηκτικούς ρυθμούς της στην πλατεία, τη σκυτάλη θα πάρει η ορχήστρα Bandarte που από τη σκηνή θα ξεκινήσει ένα μεγάλο υπαίθριο γλέντι.

Η ορχήστρα Bandarte με μαέστρο τον Τάσο Πουλή θα παίξει έντεχνο, ρεμπέτικο και παλιό λαϊκό τραγούδι. Η ορχήστρα αποτελείται από  επαγγελματίες μουσικούς με μεγάλη αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνουν. Οι περισσότεροι από αυτούς, δραστηριοποιούνται πάνω από 30 χρόνια στα μουσικά δρώμενα της πόλης. Ο Τάσος Πουλής παίζει κιθάρα και τραγουδά. Μαζί του ο Κώστας Ματθαίου στο μπουζούκι, ο Χρήστος Καμπέρος στο ακορντεόν, ο Σενίχ Ούνδεγερ στο βιολί και η Αλεξάνδρα Βενέρη στο τραγούδι.

Οι βραδινές δράσεις στην Άνω Πόλη

Το απόγευμα και το βράδυ οι δράσεις και το ενδιαφέρον μεταφέρονται στην Άνω Πόλη με επίκεντρο την οδό Γερμανού και τίτλο «Τσικνοπαντρειές στην οδό Γερμανού».

Όπως προστάζει το έθιμο, υποψήφιοι γαμπροί … θα εμφανιστούν στις «Τσικνοπαντρειές» στις 7:30μ.μ. Όλες οι ορχήστρες που θα είναι επί της οδού Γερμανού, με τη συνοδεία των Πολιτιστικών Συλλόγων θα παρουσιάσουν αποκριάτικα δρώμενα εμπλουτισμένα με  κύριο συστατικό την σάτιρα για να βρεθεί ο καλύτερος «ΓΑΜΠΡΟΣ».

Συγκεκριμένα στις 7.30μ.μ. στην πλατεία Αγίου Γεωργίου  θα εμφανιστεί η Λαϊκή Ορχήστρα του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων.

Η ορχήστρα μετράει 10 χρόνια μουσικής ζωής και δημιουργίας. Ως μουσικό σχήμα έχει δώσει πολλές συναυλίες εντός και εκτός της πόλης μας και έχει πραγματοποιήσει μουσικά αφιερώματα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας. Έχει συνεργαστεί με διάφορους τοπικούς φορείς  της πόλης, ως αυτόνομο μουσικό σχήμα αλλά και με το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πάτρας. Καλλιτεχνική υπεύθυνη και μαέστρος της ορχήστρας είναι η Δήμητρα Αψόμωτου.

Παράλληλα στις 7.30μμ στην οδό Γερμανού μεταξύ των οδών Σωτηριάδου και Βασιλείου Ρούφου-μπροστά από τον Αρχαιολογικό χώρο και δίπλα από το Θέατρο Σκιών «Χρήστος Καλπουζάνης» θα εμφανιστεί η Orkestar Davida Antica θα συντονιστεί με τον διονυσιακό και παραδοσιακό χαρακτήρα της γιορτής παίζοντας τους εξωστρεφείς, χορευτικούς ήχους και ρυθμούς της και ξεδιπλώνοντας το πληθωρικό μωσαϊκό των δυναμικών πνευστών και κρουστών της.

Στις 7.30μμ μπροστά στο Λαϊκό Θέατρο, στη συμβολή των οδών Γερμανού και Ηλείας η εξαμελής Ιόνια Ορχήστρα του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, αποτελούμενη από κιθάρες, μπαγλαμά, τρίχορδο και τετράχορδο μπουζούκι, κοντραμπάσο και κρουστά θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στο λαϊκό-ρεμπέτικο μέσα από τραγούδια των Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολου Καλδάρα, Μάρκου Βαμβακάρη, Γιώργου Ζαμπέτα, Γιώργου Μητσάκη, Μανώλη Χιώτη, Χρήστου Κολοκοτρώνη, Άκη Πάνου, Βαγγέλη Κορακάκη και άλλων γνωστών δημιουργών που έγραψαν αξέχαστα κομμάτια. Ερμηνεύουν ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος και η Έλενα Βούλγαρη.

Στην οδό Γερμανού 108 και Μπουκαούρη στις 7.30μμ  η Ορχήστρα-Λαϊκή Κομπανία του Δημήτρη Μπεγλερίδη, αποτελούμενη από καταξιωμένους καλλιτέχνες με πολυετή πορεία στο αυθεντικό λαϊκό τραγούδι μας επιφυλάσσει ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι απόλυτα ταιριαστό στον παραδοσιακό εορτασμό της Τσικνοπέμπτης.  Ιδρυτής και μαέστρος της είναι ο       κιθαρίστας Δημήτρης Μπεγλερίδης με εμπειρία άνω των 20 ετών και συνεργασίες με κορυφαίους καλλιτέχνες (Αντ. Βαρδής, Κ. Στανίση, Αλ. Ζαζόπουλος, Γιάννης Ντουνιάς, Μ. Χριστοδουλόπουλος, Χρ. Χολίδης, Στ. Διονυσίου, Μπ. Γκολές, Μαίρη Μαράντη κ.α.). Μαζί του οι Ειρήνη Λαγούδη (τραγούδι) με 20ετή εμπειρία σε κέντρα διασκέδασης και φεστιβάλ και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του χώρου, Αποστόλης Λαμπρόπουλος: μπουζούκι / φωνή και Σάκης Φωτάκιας: κρουστά.

Τέλος στις 7.30μμ στην πλατεία Ταμπαχάνων το μουσικό συγκρότημα Replica θα παρουσιάσει σπουδαία λαϊκά τραγούδια του παρελθόντος, χαρακτηριστικές balkan συνθέσεις, αγαπημένα ποπ-ροκ και έντεχνα τραγούδια. Οι Replica έχουν αφετηρία την Πάτρα και η πορεία τους ξεκινάει το 2016. Με την τωρινή τους σύνθεση λειτουργούν τα τελευταία 3 χρόνια δίνοντας συναυλίες και μουσικές παραστάσεις σε μουσικές σκηνές της πόλης και άλλων περιοχών. Το χαρακτηριστικό της μπάντας είναι οι εναλλαγές μουσικών οργάνων και φωνών, που δίνουν στο σχήμα την ευχέρεια να αποδίδει διαφορετικά μουσικά είδη.

 

Άνω και Κάτω Πόλη επί αποκριάτικου ποδός! Συντονιστείτε στον ρυθμό της Τσικνοπέμπτης όλη την ημέρα, από το πρωί έως τη νύχτα!

Συνοπτικό πρόγραμμα

 

Πρωί

11:00π.μ. Προαύλιο Δημαρχείου “Orkestar Davida Antica”

12:00μ.μ. Εκκίνηση πομπής από το Δημαρχείο-Πεζόδρομος Μαιζώνος -Πλατεία Γεωργίου με την συμμετοχή  της Orkestar Davida Antica, μελών του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, της Κριτικής Επιτροπής, Πολιτιστικών Συλλόγων

12:00μ. Στην πλατεία Γεωργίου  η ορχήστρα Bandarte μαζί με τους Στρατηγούς  του Πατρινού Καρναβαλιού που θα ετοιμάζουν το «μπάτσελορ της νύφης».

-Άφιξη πομπής και μεγάλο υπαίθριο γλέντι με την Bandarte

 

Απόγευμα-βράδυ

7.30μμ: «Τσικνοπαντρειές» στη Γερμανού-Παραδοσιακά δρώμενα

-πλατεία Αγ. Γεωργίου – Λαϊκή Ορχήστρα Χορευτικού Δήμου Πατρέων

-Οδός Γερμανού μπροστά από Αρχαιολογικό Χώρο μεταξύ οδών Σωτηριάδου & Β. Ρούφου, δίπλα στο Θέατρο Σκιών «Χρήστος Καλπουζάνης»: Orkestar Davida Antica

-Οδός Γερμανού  & Ηλείας – Ιόνια Ορχήστρα  του Χρήστου Παναγιωτόπουλου

– Οδός Γερμανού και Μπουκαούρη:  Ορχήστρα-Λαϊκή Κομπανία Δημήτρη Μπεγλερίδη

-πλατεία Ταμπαχάνων Μουσικό Συγκρότημα Replica

 

Κύριος υποστηρικτής: ΠΔΕ

 

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Πάτρας

 

  • Trending
  • Comments
  • Πρόσφατα
Γιώργος Μαζωνάκης το 1994: «Μου γίνεται πόλεμος» – Η άγνωστη συνέντευξη στον Παναγιώτη Ρηγόπουλο

Γιώργος Μαζωνάκης το 1994: «Μου γίνεται πόλεμος» – Η άγνωστη συνέντευξη στον Παναγιώτη Ρηγόπουλο

30 Σεπτεμβρίου, 2026
Δείτε πώς παρασκευάζεται η λειτουργιά: από την Αδαμαντία – Μάντυ Μπαξεβάνη

Δείτε πώς παρασκευάζεται η λειτουργιά: από την Αδαμαντία – Μάντυ Μπαξεβάνη

16 Μαρτίου, 2024
Γιώργος Θεοφάνους στο «π» «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς να γράφω»

Γιώργος Θεοφάνους στο «π» «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς να γράφω»

12 Οκτωβρίου, 2026
Η επιστήμη συναντά την ελπίδα – Με επίκεντρο τη Δρ Μαρία Θέμελη η ημερίδα «Κυνήγι με Χίμαιρες»

Η επιστήμη συναντά την ελπίδα – Με επίκεντρο τη Δρ Μαρία Θέμελη η ημερίδα «Κυνήγι με Χίμαιρες»

6 Οκτωβρίου, 2026
Έφυγε ο τελευταίος λούστρος της Πάτρας!

Έφυγε ο τελευταίος λούστρος της Πάτρας!

0

Ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς μιλά αποκλειστικά στο “πατρινόραμα”

0

Ο Αιμίλιος Γαλαριώτης : Από τα Ροίτικα..στα σαλόνια της παγκόσμιας οικονομίας!

0

Αποσύρονται σε Σουηδία και Φινλανδία όλα τα ρωσικά αλκοολούχα ποτά

0
«Δεμένα Πλοία»: Η Ελένη Βάκρου παρουσιάζει τη νέα ποιητική της συλλογή στην Πάτρα

«Δεμένα Πλοία»: Η Ελένη Βάκρου παρουσιάζει τη νέα ποιητική της συλλογή στην Πάτρα

14 Οκτωβρίου, 2026
Σωτήρης Γεωργίου: “Ο σκοτεινός κόσμος πίσω από την χρυσόσκονη”

Σ.Γεωργίου: «Υπάρχει φιλία άνδρα-γυναίκας»!

13 Οκτωβρίου, 2026
Πάτρα: Αφιέρωμα ενάντια στην έμφυλη βία «Τα κρίνα που δεν άνθισαν» το Σάββατο 17 Οκτωβρίου

Πάτρα: Αφιέρωμα ενάντια στην έμφυλη βία «Τα κρίνα που δεν άνθισαν» το Σάββατο 17 Οκτωβρίου

12 Οκτωβρίου, 2026
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας τιμά τον Προστάτη της, Άγιο Λουκά Ευαγγελιστή την Κυριακή 18 Οκτωβρίου

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας τιμά τον Προστάτη της, Άγιο Λουκά Ευαγγελιστή την Κυριακή 18 Οκτωβρίου

12 Οκτωβρίου, 2026

Ροή Ειδήσεων

«Δεμένα Πλοία»: Η Ελένη Βάκρου παρουσιάζει τη νέα ποιητική της συλλογή στην Πάτρα

«Δεμένα Πλοία»: Η Ελένη Βάκρου παρουσιάζει τη νέα ποιητική της συλλογή στην Πάτρα

14 Οκτωβρίου, 2026
Σωτήρης Γεωργίου: “Ο σκοτεινός κόσμος πίσω από την χρυσόσκονη”

Σ.Γεωργίου: «Υπάρχει φιλία άνδρα-γυναίκας»!

13 Οκτωβρίου, 2026
Πάτρα: Αφιέρωμα ενάντια στην έμφυλη βία «Τα κρίνα που δεν άνθισαν» το Σάββατο 17 Οκτωβρίου

Πάτρα: Αφιέρωμα ενάντια στην έμφυλη βία «Τα κρίνα που δεν άνθισαν» το Σάββατο 17 Οκτωβρίου

12 Οκτωβρίου, 2026
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας τιμά τον Προστάτη της, Άγιο Λουκά Ευαγγελιστή την Κυριακή 18 Οκτωβρίου

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας τιμά τον Προστάτη της, Άγιο Λουκά Ευαγγελιστή την Κυριακή 18 Οκτωβρίου

12 Οκτωβρίου, 2026
Patrinorama Magazine

Patrinorama Hellenic

Ένα από τα ιστορικά περιοδικά της Πάτρας, που είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με την πληρότητα και την πρωτοτυπία της ύλης του, επανεκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2020, περνώντας έτσι στη νέα εποχή και την πρώτη γραμμή της ενημέρωσης!

Ακολουθήστε μας

Κατηγορίες

  • Podcasts
  • Αρχείο
  • ΕΥ-ΖΗΝ
  • Patrinorama TV
  • Εκδηλώσεις
  • Επιστήμη
  • Επιχειρήσεις
  • Πάτρα
  • Ελλάδα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Δημοφιλέστερα
  • Uncategorized
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Αφηγήσεις
  • Παρουσιάσεις
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις

Χρήσιμα

  • Σχετικά με εμάς
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Επικοινωνία

  • info@patrinorama.com.gr
  • 2610 87 40 87
  • Πάτρα, Ελλάδα
  • Πάτρα
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
  • Patrinorama TV
  • Podcasts
  • Περιοδικό
  • Club

© 2026 Patrinorama.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Πάτρα
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Εκδηλώσεις
  • Patrinorama TV
  • Podcasts
  • Περιοδικό
  • Club

© 2026 Patrinorama.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση τους. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου και Cookies.
Not enough quota to unlock this post
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?