• Ποιοί είμαστε
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, 2026
  • Login
Patrinorama Magazine
Νερό Θεόνη
  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • LIFESTYLE
No Result
View All Result
  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • LIFESTYLE
No Result
View All Result
Patrinorama Magazine
No Result
View All Result
Αρχική ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η κωμωδία “FAMILY SECRETS” στο θέατρο ACT

Patrinorama Magazine by Patrinorama Magazine
21 Οκτωβρίου, 2025
in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, Δυτική Ελλάδα, Πολιτισμός
0 0
0
Η κωμωδία “FAMILY SECRETS” στο θέατρο ACT
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
“FAMILY SECRETS” στο θέατρο ACT
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ
του ENRICO LUTTMANN
META THN ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΤΟ
«FAMILY SECRETS” ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ACT, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 21.15
«Γιατί όλοι έχουμε το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και την επιλογή»
“FAMILY SECRETS”
του Enrico Luttmann
σε σκηνοθεσία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Στον ρόλο της Γκράτσια η ΜΑΙΗ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Στον ρόλο του Αδάμ ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΟΝΤΟΠΟΔΗΣ
Το έργο Family Secrets , έχει ήδη παρουσιαστεί στην Ιταλία, Αμερική, Βουδαπέστη, Αφρική και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Δεύτερη χρονιά επιτυχίας για την Ιταλική μαύρη κωμωδία «Family Secrets» του Enrico Luttmann, η οποία αφού ταξίδεψε σε Ιταλία, Αμερική, Βουδαπέστη και Αφρική και για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στην Ελλάδα την περασμένη θεατρική σεζόν, και συνεχίζει στο θέατρο Αλκμήνη, φέτος, από 17 Οκτωβρίου.
Τη Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Οκτωβρίου στο 21.15, στο θέατρο ACT, θα απολαύσουμε την θεατρική παράσταση “Family Secrets” του Enrico Luttmann, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου, η οποία μέσα από κλαυσίγελο, χιουμοριστικές ατάκες κι ένα ταξίδι μπρος και πίσω στο χρόνο, πραγματεύεται επίκαιρα θέματα της εποχής μας, με κυρίαρχο την αιώνια και ατελεύτητη αγάπη μητέρας και γιου, ζητήματα όπως το δικαίωμα της επιλογής, της μη θνητότητας, της ομοφυλοφιλίας καθώς και ριζικά θέματα όπως η αποδοχή απ’ τους γονείς εν έτη 2025, η ταυτότητα και η καταπίεση από νόρμες που μας έχουν ‘’ φορέσει ‘’ και αρνούμαστε να απαλλαγούμε.
PROMO TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=ZstBmscW3GM
Λίγα λόγια για το έργο
Γκράτσια και Αδάμ …
Μια συνταξιούχος δασκάλα, η Γκράτσια, που έχει απομονωθεί στο σπίτι της και ζει πλέον μέσα από τις σαπουνόπερες, που έχουν μετατραπεί στη καθημερινή πραγματικότητά της. Αγαπημένη της ‘’ πραγματικότητα‘’ η σειρά ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ, την οποία παρακολουθεί ανελλιπώς, ζώντας μέσα από τις σκηνές τις στιγμές και συναισθήματα που η ίδια δεν βίωσε ποτέ.
Ο Αδάμ, γιός της, σεναριογράφος σε σαπουνόπερες και επίδοξος θεατρικός συγγραφέας, επιστρέφει στο πατρικό του, μετά από απουσία πολλών ετών, για να περάσει λίγο χρόνο με τη μητέρα του, ύστερα από μία αποτυχημένη προσπάθεια να κάνει το επόμενο επαγγελματικό βήμα στη ζωή του.
Η συνύπαρξή τους θα φέρει στο φως οικογενειακά μυστικά, κρυμμένα μέχρι τώρα στο παλιό μπαούλο… με αποκορύφωμα το μεγάλο μυστικό της Γκράτσια, που θα αλλάξει, για πάντα, τη σχέση τους.
Το “Family Secrets” είναι ένα τρυφερό έργο, που περνάει απ’ το γέλιο στο δάκρυ – ακριβώς όπως συμβαίνει και στη ζωή.
Άλλωστε, ”όλοι το παθαίνουμε…μεγαλώνουμε νιώθοντας πως οι γονείς μας είναι αθάνατοι και σχεδόν ποτέ δεν τους ρωτάμε για τη ζωή τους πριν από εμάς. Για τις οικογένειές τους, τις παρέες τους, τα ενδιαφέροντά τους ως παιδιά… λες και γεννήθηκαν ενήλικες. Λες και γεννήθηκαν ‘’ μαμά ‘’ και ΄΄μπαμπάς ‘’. Σαν να μην είχαν πρότερο βίο. Αισθανόμαστε πως θα υπάρχουν για εμάς εις τους αιώνας των αιώνων… Σαν τον Άρη. Σαν την Αφροδίτη. Σαν τη γη…σαν τον ήλιο, για να φωτίζουν τις ζωές μας…’’
( απόσπασμα από το κείμενο )
Σημείωμα συγγραφέα
«Μου αρέσει να γράφω απλές ιστορίες, για ανθρώπους που η ζωή ξαφνικά τους τραβάει το χαλί κάτω απ’ τα πόδια τους, τους βγάζει από τις νόρμες τους και σπάει τον μικρόκοσμο τον οποίο οι ίδιοι έχουν χτίσει μέρα με τη μέρα, και τελικά δεν είναι αυτό που ονειρεύονταν, αλλά μια φυλακή, στην οποία έχουν οικειοθελώς δημιουργήσει και εγκλωβιστεί σε αυτή και από την οποία αρνούνται να βγουν.
Η Γκράτσια και ο Αδάμ, οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας μας, προσπαθούν να αντισταθούν με κάθε δύναμη που έχουν στο τσουνάμι γεγονότων που κατακλύζουν τη ζωή τους. Αμπαρώνουν πόρτες, σφραγίζουν τα παράθυρα, αλλά και πάλι δεν αρκεί. Το καράβι μπάζει πια νερά και σιγά, σιγά βουλιάζει και τους παρασύρει στο βυθό.
Σε τέτοιες περιστάσεις, έχουμε δύο μονοπάτια. Είτε παρατηρούμε παθητικά, περιμένοντας πότε θα βουλιάξουμε, είτε αντιστεκόμαστε και παλεύουμε. Σημασία δεν έχει τι από τα δύο θα επιλέξουμε, αλλά ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουμε το καθετί. Το σθένος που θα υποδείξουμε. Και φυσικά είναι αυτές οι στιγμές που ανακαλύπτουμε το μεγαλύτερό μας όπλο απέναντι στις δυσκολίες, την αληθινή και άνευ όρων αγάπη.»
Enrico Luttmann
Η ταυτότητα της παράστασης
ΘΕΑΤΡΟ ACT
Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, 26225 / Πάτρα
Τηλέφωνο 2610272037, 6936122263, 6931158784
Family Secrets
του Enrico Luttmann
Μαύρη κωμωδία
Διάρκεια παράστασης : 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων : Δευτέρα 27, Τρίτη 28 Οκτωβρίου στις 21:15
Τιμές εισιτηρίων : 16 ευρώ , 13 ευρώ ( φοιτητικό, ανέργων, Α.Μ.Ε.Α. ), 14 ευρώ ( β διάζωμα )
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί : Μαίη Σεβαστοπούλου , Γιώργης Κοντοπόδης
Συντελεστές :
Σκηνοθεσία – φωτισμοί : Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Μετάφραση : Γιώργος Δόξας
Σκηνικό – κοστούμια : Νόρα Πόντη
Μουσική : Άγγελος Ανδρεόπουλος
Φωτογραφίες : Νικόλας Παπουτσάκης
Παραγωγή: Creatists | www.creatists.gr
Social Media: Μαρλού Ξηνταριανού
Τηλεφωνικές κρατήσεις στο 6931158784
Ηλεκτρονικά: https://www.ticketservices.gr/…/family-secrets…/
Έγραψαν για το Family Secrets:
Ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος υπογράφει μια σκηνοθεσία με λεπτές αποχρώσεις και χιούμορ, που σέβεται το κείμενο αλλά και τον ψυχισμό των ηρώων. Ταυτόχρονα, αναλαμβάνει τον σχεδιασμό φωτισμών, ενώ τα σκηνικά και κοστούμια της Νόρας Πόντη, καθώς και η μουσική επένδυση του Άγγελου Ανδρεόπουλου, ολοκληρώνουν ένα αποτέλεσμα που καταφέρνει να είναι τόσο τρυφερό όσο και διαπεραστικό.
ATHINORAMA TEAM
Το έργο του Enrico Luttmann θυμίζει αναφορές εφάμιλλες της αρχαίας τραγωδίας και όχι άδικα, εφ’όσον διαθέτει τα δομικά στοιχεία: αρχή, μέση, τέλος, εντείνει τον έλεο και τον φόβο για να επιφέρει ένα αλλιώτικο είδος Κάθαρσης: δακρύζουμε ως θεατές, αισθανόμαστε την υψηλή συναισθηματική φόρτιση καθώς εντασσόμαστε στην Ποιητική της μνημοσύνης όπου η τέχνη της μνήμης, του αναστοχασμού και της επαναληπτικής εμφάνισης του παρελθόντος στο παρόν εγκιβωτίζεται και σχεδόν συγχωνεύεται με την ατομική μνήμη του θεατή με καθολική αναφορά.
Ελένη Αναγνωστοπούλου
Η σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου, είναι μία καλλιτεχνική έκφραση ιδιαίτερης ευφυίας. Μάνα είναι μόνο μία εις την νιοστή. Έχοντας αυτό κατά νου, σκηνοθετεί με τρόπο που κάθε φορά λάμπει το κείμενο. Εστιάζει στις στιχομυθίες και τις εκπλήξεις, μαζεύει την προσοχή γύρω από το κάτι που φέρνει κάθε φορά η στιγμή. Και στο τέλος προχωρά με μία κορύφωση πολλών συγκινησιακών μονάδων.
Κώστας Κούλης
Η χημεία μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών είναι απολαυστικά σύνθετη – γεμάτη μνήμη, σιωπές, υπονοούμενα και, τελικά, μια συγκινητική παραδοχή: ότι όσο δύσκολη κι αν είναι μια σχέση, μπορεί να μεταμορφωθεί όταν αντιμετωπιστεί με ειλικρίνεια.
Βίβιαν Μητσάκου
Συγκλονιστική η Μαίη Σεβαστοπούλου ως κυρία Γκράτσια και εξίσου εκπληκτικός ο Γιώργος Κοντοπόδης. Δεν είναι τυχαίο που η παράσταση είναι συνεχώς sold out, και ευτυχώς που δόθηκε παράταση για να μπορέσει να τη δει περισσότερος κόσμος.
Σάντρα Αλεξάνδρου
Το έργο, πέρα από τις επιλογές και αποδοχές που κάνουν οι ήρωες στη ζωή τους, είναι πάνω απ’ όλα ένας ύμνος στον άνθρωπο, στο μικρό, λαϊκό άνθρωπο, που μέσα από ματαιώσεις, λάθη, απορρίψεις, κακές επιλογές, εγκαταλειμμένος στη μοίρα του, βιώνει μόνος τ’ αποτελέσματα των επιλογών του, με χιούμορ, αγάπη και στωικότητα παραμένοντας μέχρι το τέλος της πορείας του μέσα στο τούνελ Άνθρωπος.
Μαρία Λακάκη
Η χημεία του Γιώργη Κοντοπόδη με την επί σκηνής μητέρα του Μαίη Σεβαστοπούλου, φανερή σε κάθε δευτερόλεπτο της παράστασης, μας ταξιδεύει σε έναν γνωστό-άγνωστο κόσμο ο οποίος σε πολλά σημεία ίσως θυμίζει τον δικό μας. Τιμή μας να βιώνουμε αυτή την αναπαράσταση από τους δύο αυτούς σπουδαίους ηθοποιούς.
Αντζέλικα Μπάτσου
Patrinorama Magazine

Patrinorama Magazine

  • Trending
  • Comments
  • Πρόσφατα
Γιώργος Μαζωνάκης το 1994: «Μου γίνεται πόλεμος» – Η άγνωστη συνέντευξη στον Παναγιώτη Ρηγόπουλο

Γιώργος Μαζωνάκης το 1994: «Μου γίνεται πόλεμος» – Η άγνωστη συνέντευξη στον Παναγιώτη Ρηγόπουλο

30 Σεπτεμβρίου, 2026
Δείτε πώς παρασκευάζεται η λειτουργιά: από την Αδαμαντία – Μάντυ Μπαξεβάνη

Δείτε πώς παρασκευάζεται η λειτουργιά: από την Αδαμαντία – Μάντυ Μπαξεβάνη

16 Μαρτίου, 2024
Η επιστήμη συναντά την ελπίδα – Με επίκεντρο τη Δρ Μαρία Θέμελη η ημερίδα «Κυνήγι με Χίμαιρες»

Η επιστήμη συναντά την ελπίδα – Με επίκεντρο τη Δρ Μαρία Θέμελη η ημερίδα «Κυνήγι με Χίμαιρες»

6 Οκτωβρίου, 2026
Εκδήλωση – παρουσίαση του κοινοβουλευτικού έργου του Βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου

Εκδήλωση – παρουσίαση του κοινοβουλευτικού έργου του Βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου

30 Σεπτεμβρίου, 2026
Έφυγε ο τελευταίος λούστρος της Πάτρας!

Έφυγε ο τελευταίος λούστρος της Πάτρας!

0

Ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς μιλά αποκλειστικά στο “πατρινόραμα”

0

Ο Αιμίλιος Γαλαριώτης : Από τα Ροίτικα..στα σαλόνια της παγκόσμιας οικονομίας!

0

Αποσύρονται σε Σουηδία και Φινλανδία όλα τα ρωσικά αλκοολούχα ποτά

0
Σωτήρης Γεωργίου: “Ο σκοτεινός κόσμος πίσω από την χρυσόσκονη”

Σ.Γεωργίου: «Η Τεχνολογική Επανάσταση και οι παγίδες της βιοηθικής»!

9 Οκτωβρίου, 2026
Ιωάννα Ανεμογιάννη στο “π” , «Τα ανείπωτα δεν χάνονται, μπορούν όμως να αλλάξουν το μέλλον μας»

Ιωάννα Ανεμογιάννη στο “π” , «Τα ανείπωτα δεν χάνονται, μπορούν όμως να αλλάξουν το μέλλον μας»

8 Οκτωβρίου, 2026
Σωτήρης Γεωργίου: “Ο σκοτεινός κόσμος πίσω από την χρυσόσκονη”

Σ.Γεωργίου: «Μια κοινωνία μίσους και σήψης…»

8 Οκτωβρίου, 2026
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Νίκης Μισαηλίδη στο Βιβλιοπωλείο Discover

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Νίκης Μισαηλίδη στο Βιβλιοπωλείο Discover

7 Οκτωβρίου, 2026

Ροή Ειδήσεων

Σωτήρης Γεωργίου: “Ο σκοτεινός κόσμος πίσω από την χρυσόσκονη”

Σ.Γεωργίου: «Η Τεχνολογική Επανάσταση και οι παγίδες της βιοηθικής»!

9 Οκτωβρίου, 2026
Ιωάννα Ανεμογιάννη στο “π” , «Τα ανείπωτα δεν χάνονται, μπορούν όμως να αλλάξουν το μέλλον μας»

Ιωάννα Ανεμογιάννη στο “π” , «Τα ανείπωτα δεν χάνονται, μπορούν όμως να αλλάξουν το μέλλον μας»

8 Οκτωβρίου, 2026
Σωτήρης Γεωργίου: “Ο σκοτεινός κόσμος πίσω από την χρυσόσκονη”

Σ.Γεωργίου: «Μια κοινωνία μίσους και σήψης…»

8 Οκτωβρίου, 2026
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Νίκης Μισαηλίδη στο Βιβλιοπωλείο Discover

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Νίκης Μισαηλίδη στο Βιβλιοπωλείο Discover

7 Οκτωβρίου, 2026
Patrinorama Magazine

Patrinorama Hellenic

Ένα από τα ιστορικά περιοδικά της Πάτρας, που είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με την πληρότητα και την πρωτοτυπία της ύλης του, επανεκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2020, περνώντας έτσι στη νέα εποχή και την πρώτη γραμμή της ενημέρωσης!

Ακολουθήστε μας

Κατηγορίες

  • Lifestyle ΕΥ-ΖΗΝ
  • Δημοτικές Εκλογες 2023
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • Επιστήμη
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πάτρα
  • Περιφερειακές Εκλογές 2023
  • Ελλάδα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Δημοφιλέστερα
  • Uncategorized
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Αφηγήσεις
  • Παρουσιάσεις
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις

Χρήσιμα

  • Σχετικά με εμάς
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Επικοινωνία

  • info@patrinorama.com.gr
  • 2610 87 40 87
  • Πάτρα, Ελλάδα
  • Ποιοί είμαστε
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

© 2026 Patrinorama.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • LIFESTYLE

© 2026 Patrinorama.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση τους. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου και Cookies.
Not enough quota to unlock this post
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?