• Ποιοί είμαστε
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2026
  • Login
Patrinorama Magazine
  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • LIFESTYLE
No Result
View All Result
  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • LIFESTYLE
No Result
View All Result
Patrinorama Magazine
No Result
View All Result
Αρχική Δημοφιλέστερα

NICENEASY GROUP, ΜΥΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ!ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Patrinorama Magazine by Patrinorama Magazine
6 Σεπτεμβρίου, 2022
in Δημοφιλέστερα, Συνεντεύξεις
0 0
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 O Δημήτρης Χριστοφορίδης είναι από μόνος του μια ολόκληρη ιστορία αν σκεφτούμε ότι έφυγε από την Κοζάνη το 1976 που τελείωσε το σχολείο για να πάει στην Σουηδία για σπουδές σαν ηλεκτρονικός μηχανικός και τώρα είναι σημείο αναφοράς στην Μύκονο, αφού πρώτα έγινε ο πρώτος Έλληνας που εργάστηκε στο θρυλικό Studio 54 στην Ν.Υόρκη! Ιδρυτής μαζί με τον κολλητό του και σπουδαίο σεφ Χρήστο Αθανασιάδη, του διάσημου πλέον Niceneasy group! Που τα έχει όλα μα όλα! Τους γνωρίζω αρκετά χρόνια και είχα την τιμή και την χαρά να με φιλοξενήσουν στην ναυαρχίδα τους το SANTANA στην Μύκονο. Και χαίρομαι γιατί αν και πλέον έχουν στον όμιλο τους το μεγαλύτερο beach bar club της Μυκόνου , παραμένουν ίδιοι στον χαρακτήρα Πάντα με το χαμόγελο και πάντα οικογένεια με τους εκατοντάδες εργαζομένους τους!

Του Σωτήρη Γεωργίου

Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης έμεινε τελικά μόλις δύο χρόνια στην Σουηδία και το 1979 πήγε στις ΗΠΑ για να σπουδάσει business! Προφητικός ασφαλώς! ‘Έπιασε δουλειά στο θρυλικό Studio 54 στην Ν.Υόρκη που για να μπεις έπρεπε να είσαι πολύ μεγάλο όνομα, γνώρισε τους πάντες και τον αγάπησαν όλοι! Αλλά ανήσυχο πνεύμα μετακόμισε στο Λος Άντζελες που αφού άρχισε να δουλεύει, στο τέλος και αφού πρώτα έγραψε ιστορία διοργανώνοντας τα καλύτερα party, έφτιαξε το Sanctuary. club, που είχε μετόχους την Πάμελα Άντερσον και τον Μίκυ Ρουρκ μεταξύ άλλων! Και κάπως έτσι έγινε και πολύ φίλος με τον Μάτζικ Τζόνσον!

Ο ίδιος είναι οικολόγος και φανατικός της υγιεινής διατροφής. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν ο πρώτος που έφερε στην Αθήνα, πριν από 15 σχεδόν χρόνια, την βιολογική κουζίνα που πλέον έχει κυριαρχήσει ως τάση! Πως λοιπόν ξεκίνησε το Niceneasy group; Το 2008 στο Κολωνάκι με τον κολλητό του και σεφ Χρήστο Αθανασιάδη! Όπως λέει «Είχα πάθει πλάκα με την ακρίβεια στην Αθήνα και μάλιστα χωρίς την αντίστοιχη ποιότητα. Και είχα εντοπίσει ένα κενό στο all-day και στο οικολογικό κομμάτι, στην λεγόμενη ποιοτική
διατροφή. Στην Δύση λένε ο χρόνος είναι πιο σπουδαίος από το χρήμα. Εδώ τα αξιολογούν διαφορετικά τα πράγματα. Έλεγαν ότι είμαστε τρελοί, καθώς μπαίναμε μέσα ακόμα και 200.000 τον χρόνο! Σε ένα-δύο χρόνια όμως απογειωθήκαμε! Καθώς με την κρίση ήρθε το λεγόμενο από τις ΗΠΑ value for money. Και κάπως έτσι ο Έλληνας άρχισε να σκέφτεται τα χρήματα που δίνει. Και τώρα έγινε trend το ευ ζην, οπότε μάλλον δικαιωθήκαμε τελικά»!

«Η Ελλάδα πρέπει να προσφέρει καλές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, καθώς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί φθηνές αγορές όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος» 

Κάπως έτσι ήρθε το «Nice n’ Easy», στη Μύκονο στη μικρή Βενετία και στην Κηφισιά το 2014. Μετά το “Zinglee” στην Τσακάλωφ και το Iταλικό “Frankie” πάλι στο Κολωνάκι και πλέον και στην Ν.Ερυθραία! Από φέτος και το Bouboulo μεσογειακής κουζίνας στην χώρα της Μυκόνου. Ενώ μόλις ανοίξει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ η «Αγιά Σοφιά» θα τρέχουν το πολυτελές εστιατόριο και έρχεται και η διεθνοποίηση! Αρχικά άμεσα από την Κύπρο και μετά Σαουδική Αραβία πιθανότατα. Πουλώντας πια τεχνογνωσία αφού «Δεν είναι από εμάς. Αλλά έρχονται στο group προτάσεις από το εξωτερικό! Το σλόγκαν παραμένει όμως πάντα «το υγιεινό φαγητό». Και συνεχίζουμε. Όπως με το Amorous Project στην Κηφισιά που είναι πιο θεατρικό. Το «Λύρα» στην Πλάκα. Και το Mystilli, που βρίσκεται στο πιο όμορφο σημείο της Αθήνας, στον πεζόδρομο της Αδριανού στο Θησείο, απέναντι από τον Ναό του Ηφαίστου. Το όνομα του είναι εμπνευσμένο από ένα κομμάτι κόρας ψωμιού, που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες αντί για κουτάλι»!

Το SantAnna, όπως μας λέει ο Δημήτρης Χριστοφορίδης «Είναι η ναυαρχίδα μας καθώς είναι το πιο μεγάλο και γνωστό στο εξωτερικό. Ήταν φίλος μου ο άνθρωπος που έχει το οικόπεδο και ήταν και το τελευταίο που είχε άδεια για πισίνα. Δεν το σκεφτήκαμε, κάναμε βουτιά στο τσιμέντο (σ.σ γέλια) και μετά από μερικά χρόνια έγινε πραγματικότητα η ιδέα! Μπορεί να περάσουν και 2000 άτομα την ημέρα. Είναι ένα μέρος που μπορείς να κάνεις τα παντα. Ξεκινάμε τέλη Μαΐου μέχρι τέλη Σεπτέμβρη. Και πράγματι ισχύει σε ένα βαθμό ότι η Μύκονος είναι προορισμός για ξένους». Στο SantAnna που πήρε το όνομά του από τις δύο εκκλησίες της Αγίας Άννας δίπλα στην περιοχή της Παράγκας, φιλοξενούνται μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής και των Dj σε θρυλικά party. Άλλωστε έφεραν πρώτοι τους Tyga, Jason Derulo και French Montan που οι αμοιβές τους ζαλίζουν και δεν συγκρίνονται καν με των κορυφαίων Ελλήνων τραγουδιστών! Έχει την μεγαλύτερη πισίνα στην Ευρώπη(!) με ιδιωτικά νησιά(!), μια μεγάλη παραλία και ένα εξαιρετικό εστιατόριο με την υπογραφή του σεφ Νίκου Παντέχη (μην ξεχάστε να δοκιμάσετε το ιταλικό ζυμαρικό που το φτιάχνουν επιτόπου πάνω σε ένα κορμό παρμεζάνας και με την απαραίτητη τρούφα)! Όταν δεν υπάρχει μεγάλο πάρτι η ώρα αιχμής είναι 13.00-21.00 και άλλωστε στην περιοχή όλα τα μαγαζιά κλείνουν στη 01.00. Άλλωστε οι ξένοι αρέσκονται να διασκεδάζουν κάνοντας το μπάνιο τους! Και κάτι ακόμα .Οι τιμές σίγουρα δεν είναι Αθήνας, αλλά δεν είναι και απαγορευτικές για κάποιον που έχει μια απλή άνεση!

Όσο για το πρόβλημα του προσωπικού που είναι επίκαιρο και το μέλλον: «Μας ανησυχεί πάντα το μέλλον αλλά κοιτάω αυτά που μπορώ να κοντρολάρω! Υπάρχει θέμα με το προσωπικό μετά την πανδημία και ίσως έχει να κάνει με το ότι άλλαξαν επάγγελμα. Εμάς μας πήγε πίσω η πανδημία καθώς στην ουσία το 2018 ανοίξαμε.

Με τον Μάτζικ Τζόνσον 

“Η Μύκονος είναι πράγματι, όπως λέμε μια άλλη χώρα, βασικά στα οικονομικά μεγέθη. Και νομίζω ότι έχει χρόνια ακόμα ακμής μπροστά της”

 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 10+1 Tips

1 «Η δουλειά μας είναι να φτιάχνουμε brands, αλλά πάντα με την φιλοσοφία της υγιεινής διατροφής»

2«Η Ελλάδα είναι μια δύσκολη χώρα να κάνεις επιχειρήσεις, αν και με αυτή την τωρινή κυβέρνηση γίνονται προσπάθειες”

3«Στην Μύκονο ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, καθώς έρχονται και ξένα brands. Δεν σημαίνει όμως, ότι όποιος έρχεται βγάζει εκατομμύρια»

 4«Δεν νομίζω να υπάρχει σε άλλη χώρα αυτό της Ελλάδας ,το να κοιτάς δηλ να βγάλεις το μάτι του άλλου. Στις ΗΠΑ όταν κάποιος είναι καλά, κοιτάς να μάθεις από αυτόν»!

5«Όπως έλεγε κι ο πατέρας μου, η περιουσία σου είναι το κούτελό σου. Οι Αμερικανοί αντιστοίχως λένε ότι η περιουσία σου είναι ο χαρακτήρας σου.»

6«Κλειδί για να πετύχεις στην εστίαση είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Αν το κάνεις μόνο για τα λεφτά μάλλον θα αποτύχεις. Πρέπει να ψάχνεσαι γιατί η αγαπημένη λέξη του κόσμου τώρα είναι βαριέμαι! Υπομονή και επιμονή και να έχεις στομάχι»!

7«Αν δεν θέλεις να πάρεις ναρκωτικά, δεν παίρνεις. Δεν σε υποχρεώνει στην τελική κανείς»

8«Έπαιξα, να ξέρεις, Αμερικάνικο φούτμπολ. Τρομερά δύσκολο άθλημα. Στο μπάσκετ είμαι Λέικερς λόγω του φίλου μου, του Μάτζικ Τζόνσον! Και τώρα, βέβαια, ο νέος σταρ είναι ο δικός μας, ο Γιάννης ο Αντετονκούμπο»!

9«Τι να την κάνω την χλιδή; Τα έχω ζήσει όλα στις ΗΠΑ. Μου έδιναν Lear Jet για να πάω βόλτα, είχα Πόρσε από τα 25 μου και Ρολς Ρόις λίγο αργότερα»!

10«Αγαπημένος μου σταρ είναι ο Κλιντ Ίστγουντ και είχαμε γίνει και φίλοι. Είχε κάτι χέρια σαν κουτάλες μάλιστα»!

10+1 «Στην ζωή πρέπει να χαμογελάμε καθώς έτσι εκκρίνουμε ενδορφίνη, την ορμόνη της ευτυχίας. Κάνουμε καλό στην υγεία μας χαμογελώντας! Αυτό θέλω να βλέπω και στα μαγαζιά του ομίλου μας»!

Διαβάστε την παραπάνω συνέντευξη ολόκληρη στο “πατρινόραμα” Ιουλίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας

Patrinorama Magazine

Patrinorama Magazine

  • Trending
  • Comments
  • Πρόσφατα
Γιώργος Μαζωνάκης το 1994: «Μου γίνεται πόλεμος» – Η άγνωστη συνέντευξη στον Παναγιώτη Ρηγόπουλο

Γιώργος Μαζωνάκης το 1994: «Μου γίνεται πόλεμος» – Η άγνωστη συνέντευξη στον Παναγιώτη Ρηγόπουλο

30 Σεπτεμβρίου, 2026
Εκδήλωση – παρουσίαση του κοινοβουλευτικού έργου του Βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου

Εκδήλωση – παρουσίαση του κοινοβουλευτικού έργου του Βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου

30 Σεπτεμβρίου, 2026
Ο Νίκος Καραχάλιος στο “πατρινόραμα”:”Ο Καραμανλής πρωθυπουργός,σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού”

Ο Νίκος Καραχάλιος στο “πατρινόραμα”:”Ο Καραμανλής πρωθυπουργός,σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού”

30 Σεπτεμβρίου, 2026
Στέλιος Δουλγεράκης, ένας άνθρωπος που έκανε την ποίηση δρόμο ζωής στο ¨π¨

Στέλιος Δουλγεράκης, ένας άνθρωπος που έκανε την ποίηση δρόμο ζωής στο ¨π¨

30 Σεπτεμβρίου, 2026
Έφυγε ο τελευταίος λούστρος της Πάτρας!

Έφυγε ο τελευταίος λούστρος της Πάτρας!

0

Ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς μιλά αποκλειστικά στο “πατρινόραμα”

0

Ο Αιμίλιος Γαλαριώτης : Από τα Ροίτικα..στα σαλόνια της παγκόσμιας οικονομίας!

0

Αποσύρονται σε Σουηδία και Φινλανδία όλα τα ρωσικά αλκοολούχα ποτά

0
WELCOME TO UP 2026: Τρεις ημέρες σινεμά κάτω από τα αστέρια

WELCOME TO UP 2026: Τρεις ημέρες σινεμά κάτω από τα αστέρια

30 Σεπτεμβρίου, 2026
«Αρχείο, Λογοτεχνία, Εκπαίδευση και Πολιτιστική Δημοκρατία»

«Αρχείο, Λογοτεχνία, Εκπαίδευση και Πολιτιστική Δημοκρατία»

30 Σεπτεμβρίου, 2026

Πανεπιστήμιο Πατρών: Νέα εποχή διεθνοποίησης για την Ιατρική

30 Σεπτεμβρίου, 2026

Welcome to UP 2026: Γλώσσες, λογοτεχνία, τεχνολογία, δράσεις και «μαθήματα» που δεν βρίσκονται στα αμφιθέατρα

30 Σεπτεμβρίου, 2026

Ροή Ειδήσεων

WELCOME TO UP 2026: Τρεις ημέρες σινεμά κάτω από τα αστέρια

WELCOME TO UP 2026: Τρεις ημέρες σινεμά κάτω από τα αστέρια

30 Σεπτεμβρίου, 2026
«Αρχείο, Λογοτεχνία, Εκπαίδευση και Πολιτιστική Δημοκρατία»

«Αρχείο, Λογοτεχνία, Εκπαίδευση και Πολιτιστική Δημοκρατία»

30 Σεπτεμβρίου, 2026

Πανεπιστήμιο Πατρών: Νέα εποχή διεθνοποίησης για την Ιατρική

30 Σεπτεμβρίου, 2026

Welcome to UP 2026: Γλώσσες, λογοτεχνία, τεχνολογία, δράσεις και «μαθήματα» που δεν βρίσκονται στα αμφιθέατρα

30 Σεπτεμβρίου, 2026
Patrinorama Magazine

Patrinorama Hellenic

Ένα από τα ιστορικά περιοδικά της Πάτρας, που είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με την πληρότητα και την πρωτοτυπία της ύλης του, επανεκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2020, περνώντας έτσι στη νέα εποχή και την πρώτη γραμμή της ενημέρωσης!

Ακολουθήστε μας

Κατηγορίες

  • Lifestyle ΕΥ-ΖΗΝ
  • Δημοτικές Εκλογες 2023
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • Επιστήμη
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πάτρα
  • Περιφερειακές Εκλογές 2023
  • Ελλάδα
  • Δυτική Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Δημοφιλέστερα
  • Uncategorized
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Αφηγήσεις
  • Παρουσιάσεις
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις

Χρήσιμα

  • Σχετικά με εμάς
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Επικοινωνία

  • info@patrinorama.com.gr
  • 2610 87 40 87
  • Πάτρα, Ελλάδα
  • Ποιοί είμαστε
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

© 2026 Patrinorama.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • LIFESTYLE

© 2026 Patrinorama.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση τους. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου και Cookies.
Not enough quota to unlock this post
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?